Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Alfredo Ajpacajá wint Ronde van Guatemala

Datum : 02/11/2018
Land : Guatemala

Alfredo Ajpacajá wint Ronde van Guatemala

Alfredo Ajpacajá uit de wijk Barranaché in Totonicapán, heeft de 58e Ronde van Guatemala gewonnen. Hij veroverde de gele leiderstrui in de derde etappe van Jutiapa naar San José Pinula om deze niet meer af te staan.

Er waren verschillende sleutelmomenten voor Ajpacajá. Namelijk de individuele tijdrit die hij niet alleen als tweede afsloot, maar waarbij hij ook Manuel Rodas voorbleef. Ander hoogtepunt was de bergtijdrit tussen het uitkijkpunt bij Chichicastenango en Piedra María Tecún, waarbij hij zelfs de Colombiaanse bergspecialist Yeison Rincón versloeg.

Behalve deze laatste tijdrit bergop won Ajpacajá ook de zevende etappe van San Pedro Sacatepéquez via Esquipulas Palo Gordo terug naar San Pedro Sacatepéquez. Hij dankte zijn eindoverwinning naar eigen zeggen na afloop niet alleen op aan God, maar ook aan het Guatemalteekse publiek dat hem enthousiast steunde sinds hij de koppositie veroverd had.

Daarnaast heeft de hele ploeg Decorabaños en haar trainer Alejo Mazariegos er hard aan gewerkt om Ajpacajá de overwinning te bezorgen, waarmee de ploeg uit Quetzaltenango voor de tweede keer in haar bestaan winnaar werd van de Ronde van Guatemala. Decorabaños won ook het ploegenklassement en haar renner Dorian Monterroso won voor de derde keer in de categorie van de tussensprints.

Het bergklassement was voor de genoemde Colombiaan Yeison Rincón, die zich uiterst enthousiast toonde over het bergachtige terrein in Guatemala.

Bron : Prensa Libre
Bookmark and Share


Terug