Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Alle politieagenten van gemeente in Mexico vastgezet

Datum : 26/06/2018
Land : Mexico

Alle politieagenten van gemeente in Mexico vastgezet

Mexicaanse autoriteiten hebben het hele politiecorps van Ocampo, een gemeente in de zuidwestelijke deelstaat Michoacán, gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op burgemeesterskandidaat Fernando Angeles Juárez. Deze werd op 21 juni doodgeschoten door onbekenden. Alle 28 leden van de gemeentelijke politieafdeling worden ondervraagd.

Justitie beschuldigde Ocampo ’s veiligheidssecretaris van betrokkenheid bij de moord. Toen federale agenten zaterdag in de stad aankwamen om hem te arresteren, werden ze tegengehouden door de lokale politie. De federale agenten kwamen zondagochtend terug met versterkingen en arresteerden het gehele politiekorps en hun chef.

Ocampo, een stad van 24 duizend inwoners, zal op 1 juli een nieuwe burgemeester kiezen. De Mexicanen gaan dan ook naar de stembus voor een nieuwe president  en parlementsleden. Ook staan er meer dan drieduizend posten op regionaal en lokaal niveau op het spel. De aanloop naar die verkiezingen was tot nu toe de bloedigste in de geschiedenis van Mexico, met tientallen vermoorde politici, journalisten en activisten. In totaal zijn tussen september 2017 en mei 2018 ten minste 113 politici gedood.

Bron : BBC, Al Jazeera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug