Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Amerikaanse vice-president begint Latijns-Amerikaanse bezoeken

Datum : 14/08/2017
Land : Colombia

Amerikaanse vice-president begint Latijns-Amerikaanse bezoeken

De vice-president van de Verenigde Staten, Mike Pence, is zondag in de Colombiaanse stad Cartagena aangekomen voor een serie staatsbezoeken in Latijns Amerika. Hij zal twee dagen in Colombia blijven, om vervolgens ook Argentinie, Chili en Panama te bezoeken. Pence werd op het vliegveld van Cartagena welkom geheten door de Colombiaanse minister van Buitenlandse Zaken Angela Holguin. 

"Namens de president van de Verenigde Staten zijn we onderweg naar Colombia om daar de president te ontmoeten," zo tweette Pence zondag. Hij kondigde aan dat de leiders zullen praten over de strategische relatie tussen de beide landen en hulp van de VS met de opbouw van de vrede in Colombia, waar overheid vorig jaar een overeenkomst tekende met guerrillagroep FARC. Ook zal gepraat worden over de crisis in Venezuela, een discussie die gecompliceerd werd door Trump's tweet over een mogelijk 'militair ingrijpen' in dat land. 

Dit is het eerste bezoek van Pence aan Latijns Amerika, hoewel hij de leiders die hij zal ontmoeten eerder sprak in het witte huis en over de telefoon. Vandaag vliegt hij naar Buenos Aires, waar hij morgen de Argentijnse president Mauricio Macri zal ontmoeten. Woensdag reist hij naar Chili voor een ontmoeting met president Michele Bachelet en donderdag en vrijdag zal hij in Panama zijn waar hij naast een ontmoeting met president Juan Carlos Varela ook het vernieuwde Panamakanaal zal bezoeken. 

Bron : Latin American Herald Tribune, Chicago Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug