Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Amerikaanse wegloopster naar Colombia gedeporteerd

Datum : 06/01/2012
Land : Colombia

Amerikaanse wegloopster naar Colombia gedeporteerd

Immigratieofficieren in de VS trachten het mysterie te ontrafelen over hoe een 14-jarig Amerikaans meisje, zonder paspoort en zonder Spaanse talenkennis, naar Colombia is gedeporteerd.

Toen ze in 2010 voor diefstal werd gearresteerd gaf Jakadrien Turner aan de politie in Houston de naam op van een 21 jarige Colombiaanse. Ze bleef dit volhouden gedurende het proces en de daaropvolgende deportatie. Volgens de Colombiaanse autoriteiten wordt ze vrijdag aan de VS overgeleverd.

De grootmoeder van het meisje, Lorene Turner, vond bij toeval de foto van Jakadrien  op  Facebook, onder de identiteit van de Colombiaanse, waarna ze de politie inschakelde. De tiener was in 2010 van huis weggelopen.

Volgens woordvoerders van de immigratiedienst was er tijdens het onderzoek niets dat in tegenspraak was met de opgegeven valse naam.

Bookmark and Share


Terug