Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Amnestie voor leden FARC in Colombia

Datum : 11/07/2017
Land : Colombia

Amnestie voor leden FARC in Colombia

De Colombiaanse pesident Juan Manuel Santos heeft een decreet getekend waarmee nog eens 3.600 leden van de guerrillagroep FARC amnestie hebben gekregen. De FARC heeft vorig jaar een vredesakkoord getekend met de regering.

Het is het derde en laatste amnestiedecreet dat is getekend door de president. Ruim 7000 rebellen hebben nu amnestie gekregen of zijn vrijgelaten uit de gevangenis als deel van hun re-integratie in de Colombiaanse maatschappij. Vorige maand heeft de FARC het ontwapeningsproces voltooid. De rebellen hebben alle 7000 wapens die stonden geregistreerd overhandigd aan de commissie van de Verenigde Naties in Colombia.

Afgelopen maandag heeft de Vredescommissie van de VN ermee ingestemd een nieuwe missie in Colombia op te zetten, die vanaf september de implementatie van het vredesproces zal monitoren. Het vredesakkoord heeft een eind gemaakt aan ruim vijftig jaar gewapend conflict in het land. De FARC werd in 1964 opgericht om de rechte van landloze boeren te verdedigen. Vredesonderhandelingen met de regering zijn in 2012 begonnen en hebben vier jaar geduurd. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug