Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

AMS-IX neemt Caribisch zusje over

Datum : 30/09/2012

AMS-IX neemt Caribisch zusje over

Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) neemt het management en de activiteiten van Caribbean Internet Exchange (CAR-IX) over en doopt het om tot AMS-IX Caribbean. Leden van AMS-IX hebben dit initiatief na een stemming goedgekeurd. Eerder gaven de leden van CAR-IX in de ledenvergadering al toestemming voor de verandering. Met dit initiatief wil AMS-IX het Internet ecosysteem in het Caribisch gebied verder ontwikkelen.

In 2008 werd CAR-IX opgericht, gebaseerd op het model van AMS-IX en met de steun van de overheid, onder andere het Bureau Telecommunicatie en Post op de Nederlandse Antillen. Hoewel AMS-IX verantwoordelijk is voor het ontwerp van het Caribische internetknooppunt en de bediening van het technisch platform, was de CAR-IX BV verantwoordelijk voor de administratieve, financiële en commerciële activiteiten.

Het contract voor technische ondersteuning tussen AMS-IX en CAR-IX liep na drie jaar af en CAR-IX wilde dit graag voortzetten. Door de nieuwe formule van AMS-IX om exchanges te kunnen uitrollen in belangrijke markten werd besloten om CAR-IX volledig te integreren in de AMS-IX-omgeving.

Naast de integratie van de bedrijfsvoering zal AMS-IX ook investeren in nieuwe apparatuur voor het exchange platform, gebaseerd op de nieuwste standaarden en op AMS-IX ontwerp. Het Amsterdamse internetknooppunt verwacht door de nieuwe investeringen en een betere coördinatie de werking van de Caribische internethub te kunnen verbeteren.

Bron : Computable
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug