Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Antioquia snelstgroeiende economie van Colombia

Datum : 18/07/2011
Land : Colombia

Antioquia snelstgroeiende economie van Colombia

De Colombiaanse deelstaat Antioquia heeft de sterkste economie van het land. Dit meldt een recent verschenen rapport van ondernemersorganisatie ANDI. Volgens de voorzitter van ANDI, Luis Carlos Villegas, is de bijdrage van de deelstaat aan de nationale economie “enorm, ondanks het kleine inwoneraantal.” Antioquia is verantwoordelijk voor 32,5 procent van de totale export. De motor achter de huidige groei is de mijnbouw, andere belangrijke exportartikelen zijn goud, bloemen en kleding.

Het verslag meldt tevens dat meer dan een vijfde van de nationale beroepsbevolking bestaat uit Antioqueños, terwijl slechts dertien procent van alle Colombianen uit de deelstaat komen. Op landelijk niveau steeg de industriële productie met 6,3 procent, de groei van de industrie in Antioquia nam toe met 11,8 procent. “Zulke groeicijfers zien we zelfs op mondiaal niveau nauwelijks.”, zo verklaarde Villegas trots.

Bron : Colombia Reports
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug