Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Anti-overheid demonstranten steunen kerk Nicaragua

Datum : 30/07/2018
Land : Nicaragua

Anti-overheid demonstranten steunen kerk Nicaragua

In Managua, de hoofdstad van Nicaragua, hebben duizenden anti-overheidsdemonstranten meegelopen in een mars om de katholieke kerk in het land te steunen. De overheid heeft de kerk ervan beschuldigd de kant van de oppositie te kiezen en de protesten aan te moedigen. Niet alleen katholieken liepen mee in de mars, ook aanhangers van andere gelovigen en ongelovigen betuigden hun steun. 

De demonstranten riepen tijdens het protest om "vrijheid" en "gerechtigheid". Carlos Avilés, prominent lid van de katholieke kerk, bevestigde in een toespraak: "Onze tempels zullen altijd open zijn voor degenen die ons nodig hebben. De kerk zal altijd de dialoog blijven aangaan, zelfs als ze daarom wordt bekritiseerd."

In de gewelddadige protesten tussen de overheid en demonstranten die Nicaragua al maandenlang in hun greep houden hebben katholieke bisschoppen herhaaldelijk als tussenpersoon opgetreden. Sommigen uitten daarbij kritiek op hoe de overheid reageerde op de demonstraties en beschuldigden autoriteiten van mensenrechtenschendingen. Tijdens de protestmars werd elders in Managua een mars georganiseerd door voorstanders van de regering van Daniel Ortega. 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug