Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Apenplaag teistert landbouw Saint Kitts & Nevis

Datum : 22/11/2015

Apenplaag teistert landbouw Saint Kitts & Nevis

De apenplaag op Saint Kitts & Nevis begint steeds ernstiger vormen aan te nemen. Dit jaar hebben landbouwers enorm veel schade geleden door de horden vraatzuchtige dieren. Minister Eugene Hamilton van Landbouw zegt dat intussen maatregelen worden getroffen om de apenpopulatie terug te dringen.

Met mensen die er al werk van maakten om apen te vangen zullen samenwerkingsverbanden worden aangegaan om via gecoördineerde acties het aantal apen in het land te laten afnemen. Waar ze vroeger nog een bezienswaardigheid waren voor toeristen, zijn de dieren nu een hardnekkige plaag geworden.

Vooral fruittelers lijden enorme verliezen door de apensoort vervet. Het aantal apen is zoveel dat ze de afgelopen jaren een normaal verschijnsel zijn geworden zoals duiven en straathonden in bepaalde landen. Iedereen heeft last van de beesten. Waar zij zich eerder voornamelijk ophielden in de bosrijke gebieden en het platteland, zijn ze nu ook doorgedrongen tot de hoofdstad.

Ze zijn te zien rondom hotels, aan het strand en andere plaatsen, waar ze makkelijk aan voedsel kunnen komen. "In de mango-tijd kan niemand die een boom op zijn erf heeft van de vruchten genieten. De apen zijn ons altijd een stapje voor. En als ze komen, komen ze met grote groepen tegelijk", aldus Sharon James van Saint Kitts Visitor Channel. Landbouwminister Hamilton hoopt dat het aantal apen met tussen de honderd en tweehonderd per maand kan worden teruggebracht "zodat landbouwers een beetje ademruimte krijgen".

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug