Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Apotheken verkopen marihuana voor dollar per gram

Datum : 05/05/2014
Land : Uruguay

Apotheken verkopen marihuana voor dollar per gram

Uruguyaanse autoriteiten hebben onthuld hoe marihuana legaal verbouwd en verkocht gaat worden. Apotheken met een licensie zullen de drug verkopen voor ongeveer een USD per gram. Consumenten mogen 40 gram per maand afnemen. 

Apotheken zijn niet verplicht om cannabis te verkopen en degenen die het willen, moeten zich registreren. Iedereen die in deze apotkeken cannabis wil kopen, moet zich van tevoren registreren, waardoor niet-ingezetenen zijn uitgesloten. Op het moment van koop, hoef je je niet te identificeren, want dat gebeurt elektronisch. Decanabis wordt verkocht in envelopjes tot maximaal 10 gram. 

Naar verwachting start de uitgave van licenties aan bedrijven die cannabis willen verbouwen binnen twee weken. Er zullen twee tot zes licenties worden verleend, ieder voor anderhalve hectare. Particuliere ‘boeren’ zorgen voor de verbouw, maar de regering registreert en controleert. De verkoop van marihuana via apotheken kan dan eind november, begin december beginnen. De overheid schat de huidige vraag naar marihuana in Uruguay op 18 tot 22 ton, wat gelijkstaat aan ongeveer 10 hectare aan plantages. 

De wet, die in december vorig jaar is aangenomen, is zeer controversieel in Uruguay. De regering zegt dat hierdoor drugkartels zullen verdwijnen, maar critici zeggen dat meer mensen worden blootgesteld aan drugs. Volgens een recente peiling is een meerderheid in Uruguay tegen de legalisering van drugs, maar een belangrijk deel vindt dat de kans een wet moet krijgen om te zien wat de gevolgen zijn. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug