Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

App helpt door schaarste getroffen Venezolanen

Datum : 10/06/2013
Land : Venezuela

App helpt door schaarste getroffen Venezolanen

Venezolanen die uren besteden aan het aflopen van supermarkten op zoek naar steeds schaarser wordende basisgoederen, krijgen het een stukje gemakkelijker dankzij José Augusto Montiel. Deze jonge software-ontwerper heeft een 'app' ontwikkeld voor mobiele telefoons, die mensen in staat stelt elkaar te melden waar er meel, suiker, melk, spijsolie en toiletpapier te koop zijn.

De app is gratis en is al meer dan twaalfduizend keer gedownload. De app heet Abasteceme,  oftewel: bevoorraad me, en is gebaseerd op het Android-besturingssysteem en Google Maps voor het vaststellen van geografische locaties. De app (een klein softwareprogramma) maakt gebruikt van wat bekend staat als crowdsourcing, waarbij grote groepen mensen online informatie aan elkaar doorgeven.

Basisgoederen zoals tarwemeel en boter zijn verdwenen van de winkelschappen in Venezuela. Economen geven de prijscontroles van de overheid de schuld van de schaarste aan basisgoederen. De Venezolaanse president Nicolas Maduro weerspreekt echter deze beschuldiging en zegt dat hebzuchtige handelaren de goederen hamsteren.

Bron : De Ware Tijd, The Guardian
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug