Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Arbeiders gered na drie dagen op een vlot

Datum : 12/09/2011
Land : Mexico

Arbeiders gered na drie dagen op een vlot

Zeven oliearbeiders, die drie dagen lang op een reddingsvlot in de Golf van Mexico dreven, zijn gered. De mannen zaten op het reddingsvlot omdat hun schip was getroffen door de de tropische storm Nate. Ze deden voor het in Texas gevestigde bedrijf Geokinetics in het gebied onderzoek. Aan boord van het schip waren tien mannen.
De Mexicaanse staatsoliemaatschappij Pemex zei dat de vier Mexicanen, twee Amerikanen en een Bangladees werden gevonden nabij de kust van de staat Campeche. Daarnaast zijn er twee lichamen gevonden en is er nog een man vermist. Pemex en de Mexicaanse marine zetten de zoektocht, die werd bemoeilijkt door de storm die richting de kust van Veracruz trok, voort.
Uiteindelijk zijn ze gevonden op 82 kilometer afstand van de kust van Campeche en per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De storm Nate is intussen afgezwakt.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug