Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Arbeiderspartij aan de macht in São Paulo

Datum : 29/10/2012
Land : Brazilië

Arbeiderspartij aan de macht in São Paulo

In de tweede ronde van de lokale verkiezingen in Brazilië is Fernando Haddad gekozen tot burgemeester van de stad São Paulo. Hij is lid van de Braziliaanse Arbeiderspartij (PT), zoals ook president Dilma Rousseff en oud-president Lula. Haddad zal de grootste stad van Brazilië gaan leiden tijdens het WK voetbal. 

Haddad, voormalig minister van Onderwijs, versloeg de José Serra, kandidaat voor de Sociaal-democraten. Haddad kreeg 56 procent van de stemmen. In zijn campagne ontving hij veel steun van zowel Rousseff als Lula. De lokale verkiezingen worden gezien als een vroege indicatie van de presidentsverkiezingen in 2014. 

In een toespraak bedankte Haddad Rouseff en Lula voor hun steun. Ook zei hij de ongelijkheid in São Paulo te gaan aanpakken: ''We gaan de gigantische ongelijkheid in deze stad verminderen. We zijn tegelijkertijd een van de rijkste en de meest ongelijke steden ter wereld''. São Paulo is de grootste stad van Brazilië en het ecomomische centrum van het land. Toch kampt de stad met veel problemen op het gebied van infrastructuur en veiligheid. 

Deze tweede verkiezingsronde vond plaats toen geen van de kandidaten een meerderheid behaalde in de verkiezingen op 7 oktober. De Arbeiderspartij had overigens niet overal succes. In twee grote steden in het noordoosten van Brazilië, Salvador de Bahia en Fortaleza, maakte de partij grote verliezen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug