Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

ARCADIS wint aanbesteding groot irrigatieproject

Datum : 25/01/2010

Brazilië - ARCADIS Logos heeft in Brazilië een watermanagement contract met het Braziliaanse ministerie voor nationale integratie gesloten. Doel van het project is een einde te maken aan het chronische tekort aan water in het noordoosten van Brazilië.

Het water komt uit de Rio São Franciso. Het project behelst twee kanalen van in totaal 720 km, aangevuld met aquaducten, tunnels en reservoirs.

Op deze manier zal tot 127 m3 water per seconde van de São Francisco rivier naar droge gebieden worden gepompt. Zo ontstaat er een betrouwbare bron voor drinkwater en water bestemd voor irrigatie. Het project zal in 2012 worden voltooid. De totale investering in het project bedraagt U$ 3.4 miljard. Ongeveer 12 miljoen mensen die in het droge gebied wonen, zullen van het project profiteren.

Het project levert tijdens de bouw 9100 banen op. ARCADIS Logos verzorgt de algemene coördinatie, tijd- en kostenplanning, inkoop, supervisie van de bouw, milieucoördinatie en de kwaliteitscontrole.
 

Bookmark and Share


Terug