Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Archeologische vondst in Peru

Datum : 25/10/2013
Land : Peru

Archeologische vondst in Peru

Er zijn twee mummies van het Wari-rijk in de woonwijk Miraflores in de Peruaanse hoofdstad Lima gevonden. De mummies zijn meer dan duizend jaar oud volgens een archeoloog die betrokken was bij de ontdekking. "Dit is een van de belangrijkste vondsten van de laatste dertig jaar van de opgraving in Huaca Pucllana, omdat beide mummies volledig ", zei Gladys Paz.

Huaca Pucllana is een piramide van vóór het Incatijdperk die opgebouwd is op zeven lagen. Hij ontleent zijn naam aan het Quechuawoord pucllay, dat kan worden vertaald als 'een plek voor rituele spelletjes'. In het verleden werd het als een belangrijk ceremonieel en administratief centrum gebruikt.

Het onderzoeksproject Huana Pucllana begon in 1981. Sindsdien zijn er meer dan 70 graven opgegraven. De twee mummies van een volwassene en van een kind moeten nog naar een laboratorium gebracht worden om in de komende vier tot zes maanden het geslacht en de leeftijd van elke individu te bepalen.

In de tombe zijn ook zeven kopjes met katachtige ontwerpen, twaalf tassen van stof en de resten van drie cavia's gevonden, hebben journalisten van de AFP geconstateerd.

Bron : Publimetro Perú
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug