Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijns bankbiljet met Falklandeilanden erop

Datum : 03/04/2014
Land : Argentinië

Argentijns bankbiljet met Falklandeilanden erop

Argentinië heeft een nieuw 50 Peso bankbiljet geïntroduceerd waar een kaart van de Falklandeilanden op staat afgebeeld. Het biljet is gedrukt om het begin van de Falklandoorlog te herdenken, precies 32 jaar geleden.
 
“We leven in een veranderende wereld. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we de eilanden weer onder ons gezag krijgen”, aldus de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner tijdens een speech over de eilandengroep.”Koloniale enclaves worden vroeg of laat altijd teruggegeven,” voegde ze hier nog aan toe.
 
Het biljet bevat een kaart van de Falklandeilanden in de kleuren van de Argentijnse vlag. Volgens de Argentijnse president heeft Groot-Brittannië langeafstandsraketten op de Falklands geïnstalleerd, wat niet alleen een bedreiging is voor Argentinië, maar voor de gehele Zuid-Amerikaanse regio.
 
Vorig jaar maart werd er een referendum op de eilandengroep gehouden, waarbij slechts 3 van de in totaal 1517 stemmers niet meer wilden dat de Falklandeilanden een Brits overzees gebiedsdeel vormen.

Bron : Mercopress & BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug