Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijns meisje gered na jaren gevangenschap

Datum : 18/04/2014
Land : Argentinië

Argentijns meisje gered na jaren gevangenschap

De Argentijnse politie meldt dat zij een vijftien jaar oud meisje gered hebben uit een garage. Het meisje zat daar negen jaar lang opgesloten. Haar pleegouders hielden haar gevangen, hongerden haar uit en mishandelden haar.

Het meisje woog nog maar 20 kilo toen ze gevonden werd en zei dat ze slechts water en brood te eten had gekregen. Haar enige gezelschap waren in de garage een hond en een aap. Het meisje zei dat ze met een riem geslagen werd als ze probeerde de restjes eten die de dieren achter lieten op te eten. Door de ondervoeding heeft het meisje nu een ontwikkelingsachterstand.

De pleegouders kregen in 2001 de tijdelijke voogdij over het kind, toen een rechtbank besloot dat haar biologische ouders, die nog zeven andere kinderen hadden, financieel niet in staat waren voor haar te zorgen. Eerst hadden de twee families contact, maar het is onduidelijk wat er na 2005 gebeurd is en waarom haar biologische familie het meisje kwijt is geraakt.

De tiener werd in Buenos Aires gevonden door een van haar zussen, die haar jaren terug was kwijt geraakt en was gaan zoeken toen zij volwassen werd. Toen de zus het huis vond waar ze dacht dat haar zus zat, informeerde ze justitie. Toen de politie uiteindelijk het huis binnen viel troffen ze het meisje in deze verontrustende situatie aan. Vreemd genoeg was de aap die haar gezelschap hield, in tegenstelling tot het meisje, perfect gevoed.

De pleegouders zijn inmiddels gearresteerd en hen is slavernij en misbruik ten laste gelegd. Het meisje is opgenomen in een ziekenhuis.

Bron : BBC, La Nación (Argentinie), Página 12
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug