Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijns voetbalfan overlijdt na val in stadion

Datum : 18/04/2017
Land : Argentinië

Argentijns voetbalfan overlijdt na val in stadion

In Argentinië is een voetbalsupporter om het leven gekomen door een val in een stadion in de stad Cordoba. Hij woonde daar zaterdag een wedstrijd bij van zijn team Belgramo, dat speelde tegen Talleres. Hij werd door een boze menigte van een railing afgeduwd. Zij dachten dat hij een supporter van het rivaliserende team was. 

De 22-jarige Emmanuel Balbo kreeg ruzie met een andere fan in het stadion. Getuigen zeggen dat die man vervolgens riep dat Balbo een Talleres-fan in vermomming was. Vervolgens werd hij uit het vak geduwd, wat op videobeelden is vastgelegd. Hij viel van zo'n vijf meter hoogte op een betonnen trap. Vandaag overleed hij in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij daarbij opliep aan zijn hoofd. 

Vier supporters zijn gearresteerd voor het duwen van Balbo. De Argentijnse Voetbal Associatie riep op tot het straffen van "zij die verantwoordelijk zijn voor deze onvoorstelbare aanval." Campagnegroepen zeggen dat in Argentinië sinds 2013 minstens 40 mensen om het leven zijn gekomen door geweld in voetbalstadions. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug