Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse generaal dictatuur veroordeeld

Datum : 01/04/2011
Land : Argentinië

Argentijnse generaal dictatuur veroordeeld

De voormalige Argentijnse generaal Eduardo Cabanillas is veroordeeld tot levenslang voor het runnen van een detentiecentrum tijdens de militaire dictatuur tussen 1976 en 1983. Drie mannen van de geheime dienst, werkzaam in hetzelfde centrum, werden ook veroordeeld voor moord, marteling en illegale gevangenschap. Zij kregen 20 en 25 jaar gevangenisstraf opgelegd.

Het gaat om de geheime gevangenis Automotores Orletti , waar ongeveer 200 linkse activisten gevangen hebben gezeten. De meeste slachtoffers kwamen uit het buitenland, onder andere Uruguay, Chili, Bolivia en Peru. Slachtoffers van de militaire dictatuur en hun nabestaanden geven aan blij te zijn met deze veroordeling. “Het is het kleine beetje gerechtigheid dat wij zo hard nodig hebben,” aldus Macarena Gelman, wiens ouders gemarteld en gedood werden in Automotores Orletti.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug