Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentijnse gouverneur belooft verkrachtingszaak te onderzoeken

Datum : 05/03/2012
Land : Argentinië

Argentijnse gouverneur belooft verkrachtingszaak te onderzoeken

Naar aanleiding van het schandaal dat het ontslag van een minister omvatte wegens diens controversiële verklaringen, heeft gouverneur van de stad Salta, Juan Manuel Urtubey, beloofd dat hij persoonlijk een onderzoek zal instellen naar de zaak waarin twee buitenlandse toeristen beweren dat zij seksueel aangerand zijn. Salta is ook de plek waar twee Franse vrouwen vorig jaar werden verkracht en vermoord.

“Toeristen uit heel het land en heel de wereld komen elk jaar naar Salta zonder dat zij ongemakken of overlast ervaren. Als een van hen het slachtoffer is van een misdrijf, dan zal de regering het onderzoeken en uiteindelijk de verantwoordelijken straffen”, zei Urtubey. “Het feit dat bezoekers de mensen van Salta vertrouwen moet niet beschouwd worden als een vergissing, het is iets waar we trots op moeten zijn”, voegde hij eraan toe.

Afgelopen zaterdag ontsloeg Urtubey zijn minister van Veiligheid Maximiliano Troyano nadat hij enkele controversiële verklaringen deed tijdens een persconferentie. Toen hem gevraagd werd naar de verkrachtingszaak van twee vrouwelijke toeristen uit Japan en de Verenigde Staten antwoordde Troyano dat hun beslissing om de verkrachter te vertrouwen “onnadenkend” was geweest. 

Bron : Buenos Aires Herald
Bookmark and Share


Terug