Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentijnse motorrijder overlijdt tijdens Dakar 2012

Datum : 02/01/2012
Land : Argentinië

Argentijnse motorrijder overlijdt tijdens Dakar 2012

Een deelnemer van Dakar 2012 is zondag overleden tijdens de eerste etappe van de race in zijn thuisland Argentinië. Jorge Martínez Boero bevond zich nog maar twee kilometer van de finish vandaan toen hij met zijn motor ten val kwam tijdens de 57 kilometer lange toch van Mar del Plata naar Santa Rosa. Organisatoren van Dakar verklaarden dat de 38-jarige Argentijn, die voor de tweede keer meedeed aan het evenement, na zijn val een hartstilstand kreeg. Binnen vijf minuten was  medisch personeel ter plekke, maar hij overleed tijdens de rit naar het ziekenhuis.

Op de website van Dakar betuigen organisatoren hun deelneming aan de familie en vrienden van Boero. De Argentijn is de 21e deelnemer die tijdens het evenement is overleden, dat in 1979 begon als de Parijs-Dakar rally. De finish lag 29 keer in de hoofdstad van Senegal, totdat organisatoren de race in 2009 naar Zuid-Amerika brachten. 

Dit jaar vindt Dakar plaats in Argentinië, Chili en Peru en strekt zich uit over 9000 kilometer. Auto’s, motoren en trucks strijden in verschillende categorieën in een serie van zware etappes op moeilijk begaanbaar terrein.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug