Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Argentijnse nationale parken bewonderen met Google Street View

Datum : 11/05/2016
Land : Argentinië

Argentijnse nationale parken bewonderen met Google Street View

Wandelen op het gigantische Perito Moreno gletsjer, varen tussen ijsbergen in het Lago Argentino, lopen langs de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen en de Santa Fe Delta bekijken. Dit is nu allemaal mogelijk zonder het huis te verlaten. Google lanceerde vandaag 13 nationale parken van Argentinië in Street View en alle bestemmingen kunnen gebladerd worden vanaf de computer of de mobiele telefoon. Gedurende tien maanden is het beeldmateriaal opgenomen in zeven Argentijnse provincies over een oppervlak van 350 vierkante kilometer.

“Dit heeft een groot potentieel voor het toerisme”, stelde Maty Fuentes, woordvoerder van Google in Argentinië. 99 procent van de bezoekers concentreert zich in slechts 5 van de beschermde gebieden in het land, stelt Emiliano Ezcurra, vice-president van de Nationale Parken. Ezcurra hoopt dat door dit digitale platform een aantal “onbekende pareltjes” bekend zullen worden, zoals het bosgebied ‘el Impenetrable chaqueño’, dat deel gaat uitmaken van de volgende release.

Het is heel eenvoudig om de virtuele tour te starten; via Google Maps kan het park opgezocht worden. De nationale parken die vanaf nu bewonderd kunnen worden zijn: de watervallen van Iguazú (vanuit de Argentijnse kant), Mburucuyá, Santa Fe eilanden, Predelta, El Palmar, Bosques Petrificados Jaramillo nationaal park (petrified forest), Los Glaciares, Patagonië, Perito Moreno gletsjer, Los Alerces, Puelo meer, Nahuel Huapi en Lanín. In de komende maanden worden beschermde gebieden in het noorden van het land opgenomen en vervolgens gebieden bij Atlantisch Patagonië.

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug