Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse onderzeeër vermist

Datum : 18/11/2017
Land : Argentinië

Argentijnse onderzeeër vermist

Een Argentijnse onderzeeboot met 44 bemanningsleden aan boord is sinds woensdag vermist. "We hebben het contact verloren", aldus een woordvoerder van de marine gisteren. Inmiddels is een massale zoekactie naar de vermiste onderzeeër op gang gekomen. Volgens berichten in de Argentijnse media nemen twee marineschepen en een vliegtuig deel aan de zoekactie in de Golf van San Jorge voor de kust van Patagonië.

De Argentijnse marine onderzoekt waarom er geen communicatie meer mogelijk is met de onderzeeër. Het vaartuig bevond zich in de zuidelijke Atlantische Oceaan toen het voor het laatst zijn locatie doorgaf. "Als er sprake is van een communicatieprobleem, zou de onderzeeër naar de oppervlakte moeten komen", zei de woordvoerder vrijdag tegen Argentijnse media.

De krant La Nación meldde op basis van bronnen bij de marine dat aan boord van de onderzeeër ARA San Juan de batterijen in brand waren gevlogen. De onderzeeboot kon twee dagen zonder batterijen doorkomen, zei de woordvoerder. De ARA San Juan is een onderzeeboot met diesel-elektrische aandrijving. Het werd gebouwd in opdracht van de Argentijnse marine door de Duitse werf Nordseewerke in Emden en liep in 1983 van stapel.

De onderzeeër vertrok uit de zuidelijke stad Ushuaia met Mar del Plata als bestemming. Het vaartuig heeft voor enkele dagen voedsel aan boord en is, in theorie, ondanks een gebrek aan communicatie in staat de reis voort te zetten.

Bron : Reuter, ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug