Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse oud-voetbal official pleegt zelfmoord

Datum : 16/11/2017
Land : Argentinië

Argentijnse oud-voetbal official pleegt zelfmoord

De voormalige Argentijnse voetbal official Jorge Delhon heeft afgelopen dinsdag zelfmoord gepleegd, enkele uren nadat hij was beschuldigd van het aannemen van steekpenningen.

Delhon werd ervan beschuldigd 2 miljoen USD te hebben ontvangen in ruil voor de rechten om voetbalwedstrijden uit te zenden. De 52-jarige advocaat werkte voor Football for All, een overheidsprogramma dat de rechten had om voetbalwedstrijden in Argentinië uit te zenden.

Zijn naam werd genoemd tijdens het corruptieschandaal rond Fifa dat nu onderzocht wordt in New York. Het proces richt zich op drie voormalige Zuid-Amerikaanse voetbal officials: Jose Maria Marin, het voormalige hoofd van de Braziliaanse Voetbal Confederatie; Juan Ángel Napout, voormalig vicepresident van de Fifa en Manuel Braga, die tot 2014 aan het hoofd stond van de Peruaanse Voetbal Federatie.

Ze zijn er allemaal van beschuldigd miljoenen dollars te hebben aangenomen in ruil voor het verlenen van contracten voor Zuid-Amerikaanse topwedstrijden, iets wat ze ontkennen. Een van de hoofdgetuigen in het proces is Alejandro Burzaco, een Argentijnse sportmarketier. Tijdens het proces afgelopen dinsdag zei Burzaco dat hij aan Delhon en aan een andere Argentijnse official elk jaar van 2011 tot 2014 aan ieder afzonderlijk 500.000 USD had betaald voor de rechten om voetbalwedstrijden uit te zenden.

Een paar uur later verklaarde de politie in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires dat Delhon zelfmoord had gepleegd. 
Het proces in New York zal naar verwachting vijf weken duren.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug