Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentijnse overheid dreigt mediareus Clarín

Datum : 12/10/2014
Land : Argentinië

Argentijnse overheid dreigt mediareus Clarín

In Argentinië is de ruzie tussen het kabinet Kirchner en mediareus Clarín weer opgelaaid. Ook nu weer draait de ruzie om de betwiste mediawet. De door president Kirchner ingevoerde mediawet is bedoeld om de macht van de grote mediabedrijven zoals Clarín te verkleinen ten gunste van andere bedrijven. Dit moet leiden tot meer diversiteit.     

Het overheidsorgaan belast met het toezicht op de uitvoering van de mediawet, AFSCA, vindt dat Clarín niet ver genoeg gaat in het afstoten van bedrijfsonderdelen. Toen Clarín vorige week bekendmaakte wie de eigenaren worden van de nieuwe bedrijfsonderdelen en aan welke voorwaarden de nieuwe bedrijven zijn gebonden, trapte AFSCA-voorzitter Sabbatella op de rem. In een persconferentie veegde hij de vloer aan met de voorstellen van de mediagigant. “Genoeg is genoeg. Nu Clarín zelf niet ingrijpt, doen wij het.” De AFSCA gaat de waarde bepalen, het bedrijf opsplitsen en zal kopers aanwijzen. 

In een reactie noemt de mediagigant de persconferentie “onprofessioneel, emotioneel en onbehouwen.” Verder stelt Clarín dat de AFSCA met twee maten meet. Andere mediabedrijven waarvan voorstellen waren afgekeurd, hebben tijd gekregen om alsnog aan de inkrimpingseisen te voldoen. Het bedrijf gaat naar de rechter mocht de AFSCA zelf tot splitsing overgaan.
 

 

Bron : El País, La Nación (Argentinië)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug