Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse president: 'Geen zelfmoord Nisman'

Datum : 23/01/2015
Land : Argentinië

Argentijnse president: 'Geen zelfmoord Nisman'

De Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner zegt dat ze ervan overtuigd is dat de dood van de Argentijnse hoofdaanklager Alberto Nisman geen zelfmoord was. 

Nisman (51) werd afgelopen zondag dood, met een kogelwond in zijn hoofd, in zijn appartement gevonden. De aanklager die zijn dood onderzoekt, zei dat het om zelfmoord leek te gaan. In een brief die gisteren is gepubliceerd, spreekt president Fernández deze theorie tegen. 

Nisman was bezig met onderzoek naar de aanval op een Joods centrum Amia in Buenos Aires in 1994, waarbij 85 personen omkwamen. Het was de grootste terroristische aanslag in Argentinië. Enkele dagen voor zijn dood had Nisman president Fernández en minister van Buitenlandse zaken Hector Timerman beschuldigd van betrokkenheid bij een plot om de vermoedelijke rol van Iran bij de aanslag in de doofpot te stoppen. Nisman overleed enkele uren voordat hij details bekend zou maken over zijn aantijgingen aan een comité van het Congres. 

In een brief op haar Twitter account zei Fernández dat Nisman was voorzien van “valse informatie” en dat de spionnen die hij citeert helemaal geen echte spionnen waren, maar dat ze hem bewust hebben misleid. Ook zei ze over de dood van Nisman “Ik ben ervan overtuigd dat de zelfmoord geen zelfmoord is.” 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug