Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse presidentiële campagne van start

Datum : 08/07/2019
Land : Argentinië

Argentijnse presidentiële campagne van start

De Argentijnse president Mauricio Macri en zijn rivalen bij de verkiezingen in oktober lanceerden afgelopen zondag hun campagnespots op lokale televisie. Ze richten zich op zwevende kiezers die een sleutelrol zullen spelen bij de uitslagen.

Macri's campagne, die zwaar werd getroffen door de economische crisis in het land, benadrukte de projecten voor openbare werken en infrastructuur die tijdens zijn regering zijn gestart. "Het gaat van verwaarlozing naar het dagelijks bouwen aan een nieuwe realiteit", zei Macri in de campagnespot.

Macri's belangrijkste rivaal, Alberto Fernández, beschrijft zichzelf als een "verzoenende" politicus en een "normale kerel". Hij staat kandidaat voor het presidentschap met voormalig president Cristina Fernández de Kirchner als kandidaat voor het vicepresidentschap. “Ik ga orde brengen in de chaos die ze voor ons achterlaten. We hebben de kracht om het te doen ", zei Fernández in zijn spot.

Voormalig minister van Economie Roberto Lavanga is ook actief en beschrijft zichzelf als een alternatief voor Macri en Fernández en de economische problemen die hun regereingen hebben gemarkeerd. "Alleen jij kunt hier een einde aan maken", zegt een voice-over in de spot van Lavanga, en laat hem zien wandelend met zijn running mate voor het vicepresidentschap.

Als geen kandidaat 45 procent van de stemmen of 40 procent wint met een voorsprong van 10 punten op de nummer twee in de verkiezingen van 27 oktober, vindt er in november een tweede ronde plaats tussen de twee beste kandidaten.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug