Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse rockster beschuldigd van moord

Datum : 19/07/2018
Land : Argentinië

Argentijnse rockster beschuldigd van moord

De Argentijnse rockster Cristian 'Pity' Álvarez wordt beschuldigd van het vermoorden van een man naast een flat in Buenos Aires vorige week. Volgens het rapport van de rechter beschoot Álvarez de man vier keer nadat ze ruzie hadden gehad. Het slachtoffer, Cristian Diaz, was een bekende van de musicus. 

Cristian 'Pity' Álvarez is de zanger van de bands Viejas Locas en Intoxicados, waarmee hij verschillende albums uitbracht in Argentinië. Hij beweert dat hij geschoten heeft in zelfverdediging. "Ik heb hem doodgeschoten omdat het hij of ik was. Ieder dier had hetzelfde gedaan," zo vertelde hij aan journalisten. Na de fatale schietpartij loosde hij het gebruikte wapen, dat later gevonden werd in een riool. Een aantal uur na de misdaad gaf Álvarez zichzelf aan bij de politie. 

De advocaat van Álvarez geeft aan dat de rockster een drugsprobleem had, maar de rechter Martín Yadarola zegt dat hij denkt dat de zanger wist wat hij deed tijdens de schietpartij. Daarom besloot hij dat Álvarez een behandeling voor zijn drugsverslaving moet ondergaan, maar tevens onder arrest blijft. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug