Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentijnse staking legt land stil

Datum : 31/03/2015
Land : Argentinië

Argentijnse staking legt land stil

Het Argentijnse openbaar vervoer, zowel treinen als het luchtverkeer, lag vandaag plat. Banken zijn dicht en kantoren en scholen werken gedeeltelijk. Dit is de vierde staking die door de vakbonden is georganiseerd tijdens de regering van Cristina Kirchner. 

Vakbonden van het Argentijnse openbaar vervoer hebben vandaag op nationale schaal aan de staking meegedaan. In een groot gedeelte van de Argentijnse provincies is er geen openbaar vervoer en afval werd niet opgehaald. Havens, scholen, universiteiten, fabrieken, ziekenhuizen, tankstations en verschillende overheidsdiensten zijn vandaag dicht gebleven en de toegang tot verschillende steden en bepaalde straten in de grote steden was beperkt. 

De Argentijnse vakbond CGT is het niet eens met de nieuwe belastinghervorming (impuesto a las ganancias) die is ingevoerd.  Deze keer vindt de regering dat de staking “wettelijk” is.

Vanochtend waren er in Buenos Aires geen colectivos (gedeelte taxi’s), subtes (metro’s), treinen of vliegtuigen. Slechts enkele taxi’s werden in de hoofdstad gezien. 

Deze staking heeft grote impact op het leven van de Argentijnen. 

Bron : La Nación (Arg.)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug