Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentijnse voetballer Franco Nieto overleden

Datum : 05/12/2014
Land : Argentinië

Argentijnse voetballer Franco Nieto overleden

De Argetijnse voetballer Franco Nieto (33) is overleden nadat hij geraakt was aan zijn hoofd na een wedstrijd afgelopen zaterdag. Nieto, die aanvoerder was van de regionale club Tiro Federal, werd aangevallen door hooligans na een wedstrijd tegen de rivalen Chacarita Juniors in de stad Aimogasta, in het noordwesten van Argentinië. 

De wedstrijd werd vijftien minuten voor het einde stilgelegd, nadat de scheidsrechter acht spelers van het veld had gezet wegens vechten. Dit jaar zijn vijftien mensen omgekomen ten gevolge van voetbal gerelateerd geweld. 

Pablo Nieto, de neef van Franco, zei dat drie mensen de speler omsingelden toen hij met zijn vrouw en hun één maand oude dochtertje naar zijn auto liepen. Ze duwden en stompten hem en daarna sloeg een van de aanvallers Franco met een steen op zijn hoofd, waarna hij bewusteloos raakte. Dinsdag werd Nieto geopereerd, maar op woensdag overleed hij. 

Lokale politiechef Fabian Bordon vertelde de media dat drie mensen zijn aangehouden in verband met de aanval. Voetbalgeweld is een enorm probleem in Argentinië. Volgens de ngo Salvemos el Futbol (Laten we voetbal redden), is het aantal doden ten gevolge van voetbalgeweld in 2014 verdrievoudigd. 

De belangrijkste boosdoeners zijn de zogenaamde Barras Bravas, bendes radicale supporters die de straten rond de stadions controleren. 

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug