Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië bedankt Peru voor steun over Falklands

Datum : 22/03/2012
Land : Argentinië

Argentinië bedankt Peru voor steun over Falklands

Peru heeft deze week een bezoek van het Britse fregat HMS Montrose aan een Peruaanse haven geblokkeerd. Het fregat zou tussen donderdag en maandag aanmeren aan in de Peruaanse marinebasis Callao, nabij Lima. Tijdens de bijeenkomst van Unasur afgelopen november ondertekende Peru een verklaring waarin het Argentinië steun betuigt en de aanwezigheid van Britse troepen op de Falkland-eilanden afkeurt.

Volgens Peru’s Minister van Buitenlandse Zaken, Rafael Roncagliolo, is de beslissing om het fregat toegang tot de haven te weigeren in lijn met de Unasur-verklaring en de Latijns Amerikaanse steun voor de Argentijnse legitieme rechten over haar maritieme territorium. 

De Argentijnse Presidente, Cristina Férnandez, heeft Peru in een live persconferentie bedankt voor de steun in de “historische strijd tegen het kolonialisme”. De Peruaanse media en oppositie spreken echter schande van de affaire en noemen Roncagliolo’s beslissing “brutaal en dwaas”. De rechtse groep Fuerza 2011 maakt plannen om de bewindsman constitutioneel te beschuldigen. Roncagliolo is het enige overgebleven lid van President Humala’s linkse kabinet. Uit verschillende hoeken neemt de kritiek op zijn optreden toe.

Bron : MercoPress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug