Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië boycot Britse schepen

Datum : 14/02/2012
Land : Argentinië

Argentinië boycot Britse schepen

De Argentijnse Unie voor Transportwerkers gaat Britse schepen boycotten. Dit zal gelden voor alle vaartuigen uit het Verenigd Koninkrijk.

Enkele vaartuigen voeren momenteel een vlag van de Falklandeilanden of andere vlaggen als vermomming. Tot nog toe is het onzeker hoe groot de invloed van deze boycot zal zijn, maar het hoofddoel is soevereiniteit over de  Falklandeilanden of de Malvinas, zoals ze in Argentinië heten. 

De Britse regering heeft deze uitspraak afgedaan als ‘absurd’. Er bestaat volgens haar geen mogelijkheid tot onderhandeling over soevereiniteit omdat de Falklandbewoners de Britse nationaliteit wensen te behouden.
De Britse acteur Sean Penn bezocht afgelopen week Cristina Fernandez de Kirchner en riep de Britse regering op tot onderhandeling. Penn; “Ik denk dat de wereld vandaag de dag niet van plan is zo een belachelijke en archaïsche actie vanuit de koloniale ideologie te tolereren.” 

De inbreng van Penn wordt door de Falklandbewoners niet als invloedhebbend gezien. Zo vroeg Lisa Watson, redacteur van de Falklandse krant The Penguin News zich op Twitter af hoe Penn erbij kwam dat hij zijn mening over de Falklandeilanden mocht etaleren.

Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug