Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentinië en Colombia organiseren Copa America

Datum : 15/03/2019

Argentinië en Colombia organiseren Copa America

De Zuid-Amerikaanse Voetbalbond (CONMEBOL) heeft het voorstel van de Verenigde Staten afgewezen en de organisatie van de Copa America toegewezen aan Argentinië en Colombia. Medewerkers van CONMEBOL zeiden afgelopen woensdag dat het gezamenlijke bod was geaccepteerd als een manier om “het Zuid-Amerikaanse voetbal naar de supporters te brengen”.

De volgende editie van het toernooi, meestal gespeeld door alle tien Zuid-Amerikaanse landen en minimaal twee uitgenodigde landen, wordt in juni dit jaar gehouden in Brazilië.  CONMEBOL wil nog een Copa America houden in het volgende jaar en het daarna om de vier jaar organiseren om het in lijn te brengen met het Europese Kampioenschap.

De organisatie van het toernooi is afgelopen tijd chaotisch verlopen en de Copa America zou de vierde zijn binnen zes jaar tijd, na Chili in 2015, een speciale editie in de VS in 2016 en Brazilië in 2019. De VS hadden aangeboden het toernooi in 2020 te organiseren met het idee om het toernooi uit te breiden met Noord-Amerika en het Caribische gebied.

CONMEBOL heeft het idee afgewezen, omdat ze de historische integriteit van het toernooi, de oudste van het internationale voetbal, wil bewaren. De bond “wees de belangstelling en voorstellen die ze heeft ontvangen van de VS en Australië evenals de commerciële bureaus Dentsu en IMG van de hand.”

Het toernooi zal waarschijnlijk bestaan uit zestien deelnemers met twee groepen van vier in Colombia en Argentinië. Ieder land zal een kwartfinale spelen en de finale zal plaatsvinden in Argentinië.

Argentinië heeft het toernooi voor het laatst gehouden in 2011, Colombia in 2001.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug