Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië en Verenigd Koninkrijk maken afspraken over handel en investeringen

Datum : 07/06/2017
Land : Argentinië

 Argentinië en Verenigd Koninkrijk maken afspraken over handel en investeringen

Argentinië en het Verenigd Koninkrijk zijn overeengekomen in augustus/september te beginnen met de implementatie van de hoofdstukken over handel en investeringen uit het Memorandum of Understanding dat in maart is Buenos Aires is getekend. De Argentijnse minister van Productie, is in Londen voor een ronde handelsbesprekingen met de private sector en de Briste minister van Handel en Investeringen, Greg Hands.

“We hebben afgesproken een memo voor te bereiden met mogelijkheden in beide landen, zodat we kunnen beginnen te werken aan de handelovereenkomsten en de bilaterale handel kunnen vergroten. In augustus/september ontmoeten we elkaar weer”, aldus Cabrera.

Volgens Cabrera is er onder andere gesproken over de terreinen energie en mijnbouw en over de moeilijkheden die sommige Britse bedrijven ervaren die in Argentinië willen investeren of een bedrijf willen opzetten.

Cabrera verelde aan minster Hands dat het parlement bezig was met een ‘Ondernemerswet’ die “helpt een bedrijf in 24 uur op te zetten en die binnen een aantal weken in werking zal treden”.  Hands noemde dit zeer goed nieuws. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug