Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië geeft economische hulp aan de regio's getroffen door vulkaan

Datum : 05/07/2011
Land : Argentinië

Argentinië geeft economische hulp aan de regio's getroffen door vulkaan

De vulkaanexplosie van afgelopen maand in het zuiden van Chili heeft voor veel problemen gezorgd in zowel Chili als Argentinië. De Argentijnse presidente Cristina Kirchner heeft economische steun toegezegd aan de getroffen regio’s in Argentinië, met behulp van een aantal maatregelen. Zestig dagen lang krijgen de getroffen boeren en bedrijven extra financiële hulp en ook zal de regering maatregelen nemen om de regio weer schoon te maken.

De eruptie van de Puyehue vulkaan op de grens van beide landen heeft ernstig economische gevolgen gehad voor het toerisme, het luchtverkeer en ook de landbouw. Er liggen in het zuiden van het land nog steeds dikke lagen as die problemen voor de landbouw oplevert, maar ook zorgt voor minder toeristen in bijvoorbeeld skioord Bariloche. Dit is zeer nadelig voor de lokale economie aangezien normaal nu het  skiseizoen begint. Door de wind is de as zelfs tot  in Australië en Nieuw-Zeeland gekomen en zorgt ook daar voor problemen in het luchtverkeer.

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug