Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentinië krijgt professioneel vrouwenvoetbal

Datum : 18/03/2019
Land : Argentinië

Argentinië krijgt professioneel vrouwenvoetbal

Hoewel details over de invoering nog ontbreken, zal dit jaar de professionalisering van het damesvoetbal in Argentinië plaatsvinden, bijna negentig jaar na de professionalisering van het  mannenvoetbal. 

De Aegentijnse Voetbalbond (AFA) bereidt de aankondiging ervan voor. Claudio 'Chiqui' Tapia heeft bevestigd dat ze geld in de clubs zullen injecteren, zodat ze salarissen aan hun speelsters  kunnen betalen. Dit zal geen eenvoudige concessie zijn: het is een prestatie van de feministische beweging binnen het voetbal, van een campagne die obstakels moest overwinnen. 

Tapia beloofde dat zijn management dat van gendergelijkheid in het Argentijnse voetbal zal zijn. Jaarlijks komen er 24 miljoen peso beschikbaar, zodat de zestien teams die in de Eerste Klasse van het damesvoetbal spelen, kunnen worden betaald. Maar het gaat niet alleen om salarissen. De campagne voor een professioneel damesvoetbal eiste niet alleen dat het loont om te spelen, maar ook dat er betere arbeidsomstandigheden zijn. Dat bijvoorbeeld de transfers worden betaald, dat de kleding voor de wedstrijden en voor de training worden gegarandeerd. En dat het fysieke herstel voor een blessure ook op kosten van de club loopt. 

Volgens de AFA wordt het professionaliseringsproject over negentig dagen gelanceerd; dit is overeengekomen met Argentijnse voetballers.

Bron : Nodal, Tiempo Argentino
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug