Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië lanceert nieuwe betaalmethode

Datum : 01/07/2013
Land : Argentinië

Argentinië lanceert nieuwe betaalmethode

De Argentijnse overheid heeft een nieuwe betaalmethode in het leven geroepen waarmee betaald kan worden in ruil voor dollars wanneer hier een tekort aan is. Het door de overheid uitgegeven waarborg certificaat voor investeringen (CEDIN) is vanaf maandag ingegaan. De obligaties worden afgegeven in ruil voor de dollars die Argentijnen vaak naar het buitenland sturen of in kluizen stoppen om ze veilig te houden. Om de obligaties in dollars uit te laten keren moeten ze worden gebruikt in onroerend goed of constructiewerkzaamheden.

De Argentijnse overheid heeft het sinds eind 2011 vrijwel onmogelijk gemaakt om legaal dollars te bemachtigen tegen de officiële koers om zodoende te voorkomen dat de harde valuta massaal het land zou verlaten. Deze maatregel zorgde er echter voor dat Argentijnen nog wanhopiger probeerden om aan dollars te komen. Veel mensen richtten zich daarom tot de zwarte markt. 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug