Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië onteigent Braziliaanse spoorwegconcessie

Datum : 06/06/2013
Land : Argentinië

Argentinië onteigent Braziliaanse spoorwegconcessie

Argentinië heeft een concessie voor een spoorlijn voor goederen van het Braziliaanse All America Latina Logistica (ALL), en een concessie voor een toeristisch treintje onteigend. De reden hiervoor was dat de contractuele afspraken niet werden nageleefd. ALL bediende sinds 1999 de spoorwegen tussen de provincie Mendoza en de haven van Rosario en de spoorlijn tussen de provincie Misiones en de haven van Buenos Aires. 

Transportbedrijf ALL, gevestigd in Curitiba, Brazilië, schond de contractuele afspraken door niet te investeren en het laten oplopen van boetes ter waarde van 30 procent van de concessie. Dit zei de minister van Binnenlandse Zaken en Transport, Florencio Randazzo, in Buenos Aires als reactie op de aankondiging van de beslissing van de regering.
De andere beslaglegging had betrekking op een toeristische trein ten noorden van Buenos Aires, bekend als ‘Tren de la Costa’, die onder controle stond van het Argentijnse Sociedad Comercial del Plata S.A., samen met een pretpark in Tigre, ten noorden van de hoofdstad.

ALL zei dat het niet op de hoogte is gesteld van de ingetrokken certificaten. ALL’s Argentijnse activiteiten zijn goed voor 6,5 procent van de netto-omzet en droegen niet bij aan de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie. Volgens een woordvoerder heeft de Argentijnse eenheid van ALL de vertegenwoordiging in de geconsolideerde winst van het bedrijf verloren, terwijl het onevenredige en veeleisende aandacht krijgt van de Argentijnse regering.

De Argentijnse president Cristina Fernandez nationaliseerde eerder het grootste oliebedrijf van het land, een luchtvaartmaatschappij en 24 miljard van particuliere pensioenfondsen tijdens haar zes jaar aan de macht. Volgens Randazzo zal Argentinië niet twijfelen om ook concessies van andere spoorwegondernemingen te nationaliseren, als bedrijven hun diensten niet verbeteren. Hij voegde daaraan toe dat de regering niet zal betalen voor de railconcessies. Randazzo streeft naar het verlagen van de transportkosten.

De Argentijnse spoorwegen, oorspronkelijk in handen van de Britten, werden voor het eerst genationaliseerd tijdens de eerste regering van Juan Domingo Perón in de late jaren veertig van de vorige eeuw. President Carlos Menem verleende de concessies in de jaren negentig. Op 22 februari vorig jaar werden 51 mensen gedood en meer dan 500 gewond toen een volle pendeltrein op de buffers en de vangrails op een van Buenos Aires’ drukste treinstations sloeg. De concessie is in handen van Trenes de Buenos Aires S.A.; de regering nam deze concessie over. Deze crash was de ernstigste in de geschiedenis van Argentinië, na de spoorwegcrash in 1970. Toen botsten twee treinen op elkaar in de buurt van Benavidez, 48 kilometer van Buenos Aires, waarbij meer dan tweehonderd mensen om het leven kwamen.

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug