Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentinië overweegt Olympische Winterspelen 2026

Datum : 01/11/2018
Land : Argentinië

Argentinië overweegt Olympische Winterspelen 2026

Argentinië zou een late kandidaat kunnen zijn om de Olympische Winterspelen van 2026 te organiseren, zei het Olympisch Comité van het land woensdag, omdat de drie huidige bieders te maken hebben met grote obstakels voor de uitverkiezing volgend jaar door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Calgary, Stockholm en een Italiaans bod van Milaan en Cortina D'Ampezzo zijn de drie resterende kandidaten in de race, nadat verschillende andere steden afhaakten.

Calgary zou de volgende kunnen zijn om zich terug te trekken. Een debat over de financiën in de aanloop naar een besluit op 13 november dwong de Olympische beoordelingscommissie op dinsdag om de stad aan te bevelen zijn bod in te trekken.  Noch het Italiaanse bod, dat in een eerdere fase ook Turijn omvatte voordat die stad zich terugtrok, noch de Zweedse kandidatuur geniet steun van de hun regeringen en beide kunnen te maken krijgen met sterke lokale tegenstand.

"Het Argentijnse Olympische Comité deelt mee dat het de haalbaarheid onderzoekt van een gezamenlijke kandidatuur van de steden Buenos Aires en Ushuaia voor de viering van de Olympische Winterspelen van 2026 aan het ‘einde van de wereld’", zei het Nationaal Olympisch Comité in een verklaring.

De hoofdstad Buenos Aires zou ijssporten kunnen hosten en Ushuaia, een van 's werelds zuidelijkste steden op het puntje van het continent, kan de sneeuwsportevenementen hosten. Het Argentijnse Olympische Comité zei dat het IOC op de hoogte was van de haalbaarheidsstudie voor een mogelijk bod voor 2026.

De Olympische Winterspelen zijn nooit gehouden op het zuidelijk halfrond. Peking zal de spelen van 2022 organiseren. Argentinië heeft nooit Olympische zomer- of winterspelen georganiseerd, maar Buenos Aires was begin oktober de locatie voor de Olympische Spelen voor de Jeugd.

Hoewel het IOC heeft gezegd dat er geen plan B was voor de Spelen van 2026 als meer bieders zich terugtrokken, is er wijdverspreide speculatie over potentiële steden die in staat zijn om in te stappen. Ondanks een reeks hervormingen in de afgelopen jaren om de Olympische Spelen aantrekkelijker te maken voor potentiële gaststeden, is de belangstelling voor IOC-evenementen afgenomen.

Het IOC kiest het winnende bod in juni 2019 tijdens zijn bijeenkomst in Lausanne.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug