Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië redt vrouwen van gedwongen prostitutie

Datum : 29/11/2013
Land : Argentinië

Argentinië redt vrouwen van gedwongen prostitutie

Bijna honderd vrouwen, van wie de meesten uit Paraguay en Peru komen, zijn in Buenos Aires gered uit plaatsen waar ze gedwongen waren zich te prostitueren. De minister van Veiligheid van Buenos Aires, Guillermo Montenegro, verklaarde dat de operatie zich de afgelopen twee weken afspeelde in 57 lokalen, waarbij 25 personen zijn opgepakt. De autoriteiten vermoeden dat de ontmantelde bende vertakkingen had in de veiligheidstroepen. Het gemeentebestuur heeft de vergunning van dertig bars ingetrokken die fungeerden als bordelen.

Dit jaar werden ruim 1500 slachtoffers van mensenhandel in Argentinië gered. De zaak van María de los Ángeles -  "Marita" Verón – een jonge vrouw die tien jaar geleden is ontvoerd door mensenhandelaars en eindigde als prostituee, raakt het land nog steeds. Vooral omdat de schuldigen werden vrijgesproken, wat de Argentijnen als een belediging ervaren. Haar moeder, Susana Trimarco, werd een symbool van de strijd tegen mensenhandel toen ze infiltreerde in een bende om de ontvoerders van haar dochter te ontmoeten.

Deze week is een programma aangekondigd van de Argentijnse regering en de Stichting Trimarco om vrouwen die gered zijn uit de mensenhandel kans op een baan te bieden. 

Bron : BBC Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug