Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië stopt bouw van fabriek van Monsanto

Datum : 28/02/2013
Land : Argentinië

Argentinië stopt bouw van fabriek van Monsanto

Het Amerikaanse bedrijf Monsanto heeft in Zuid-Amerika opnieuw met tegenslag te maken. De rechter in de Argentijnse provincie Córdoba heeft de bouw van een fabriek om zaad van maïs te drogen, stilgelegd. 

De beslissing werd genomen door een hof in Córdoba-Stad, dat de toestemming die het bedrijf had gekregen om door te gaan met de bouw een halt toeriep. Daarmee gaf het hof gehoor aan het beroep dat  was aangetekend door de Argentine Law Foundation Club. Bronnen bij Monsanto stellen dat de autoriteiten het bedrijf niet hebben gewaarschuwd voor mogelijke onwettigheid. Rechters Silvia Díaz en Luis Farías benadrukten dat hun beslissing was gebaseerd op “mogelijke risico’s voor het milieu”.

De bouw ligt stil totdat het probleem is opgelost. Degenen die beroep hebben aangetekend zeggen dat het project tegen de grondwet ingaat. 
 
 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug