Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië strenger tegen drugsvliegtuigen

Datum : 23/01/2016
Land : Argentinië

Argentinië strenger tegen drugsvliegtuigen

De Argentijnse strijdkrachten kunnen onmiddellijk met geweld optreden tegen niet geïdentificeerde vliegtuigen. Dit is een noodmaatregel gericht tegen de drugssmokkel die president Mauricio Macri heeft uitgevaardigd.

Argentijnse media meldden woensdag dat de regering de drugssmokkel als ,,een collectief gevaar voor de bevolking'' heeft bestempeld. Ze wil, zoals Macri in zijn verkiezingscampagne vorig jaar beloofde, keihard optreden tegen drugscriminaliteit.

Voor een vliegtuig met mogelijke drugscriminelen, hun handelswaar of inkomsten wordt neergehaald, moet wel eerst geprobeerd worden het toestel te identificeren, te waarschuwen en tot landen te dwingen. De noodmaatregel geldt in eerste instantie voor een jaar.

Vorig jaar traceerde de Argentijnse luchtmacht vierhonderd keer een vliegtuig in het luchtruim waarvan niets bekend was. Juridisch was het toen niet mogelijk iets tegen die vliegtuigen te ondernemen. 

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug