Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Argentinië, Uruguay en Paraguay willen WK 2030

Datum : 09/10/2017
Land : Argentinië

Argentinië, Uruguay en Paraguay willen WK 2030

Argentinië, Uruguay en Paraguay hebben een officiëel voorstel ingediend om het WK Voetbal van 2030 te organiseren. De drie landen kondigden in augustus al aan dat ze werkten aan een gezamelijk voorstel, maar startten de promotiecampagne vorige week officieel in Casa Rosada, zetel van de Argentijnse overheid. Tijdens deze bijeenkomst zeiden de leiders dat als hun voorstel gehonoreerd wordt het grootste aantal wedstrijden in Argentinë zal plaatsvinden. De landen plannen zes tot acht stadions in Argentinië en twee of drie in zowel Uruguay als Paraguay. 

Een van de redenen waarom de landen juist dit jaar het wereldkampioenschap zouden willen hosten is dat Uruguay het evenement precies honderd jaar geleden (in 1930) ook organiseerde. "We weten dat andere landen ook voorstellen hebben, maar we denken dat onze regio een streepje voor heeft door dit jublieum," aldus Horacio Cartes, president van Paraguay. Uruguay won haar eerste WK in eigen land door in de finale Argentinië met 4-2 te verslaan. 

Het oorspronkelijke idee voor het WK 2030 kwam van Urugay, zo vertelde de Argentijnse president Mauricio Macri tijdens de bijeenkomst, maar "het duurde slechts 40 seconden voordat wij 'ja' zeiden." Zowel Argentinië als Uruguay hebben het WK Voetbal twee keer gewonnen. Paraguay, dat het toernooi nog nooit won, kwam er als laatste bij. Macri reageert: "Toen het idee opkwam om Paraguay te vragen duurde het ook maar 40 seconden voordat ik positief reageerde. Uruguay was ook zeer positief over de deelname van Paraguay. We denken dat dit het voorstel sterker maakt." 

Het voorstel van de drie Latijns-Amerikaanse landen is het eerste officiëel ingediende voorstel voor 2030, al heeft China al aangegeven ook interesse te hebben in het organiseren van het evenement. FIFA president Gianni Infantino was niet bij de bijeenkomst in Buenos Aires aanwezig, maar ontmoette de drie leiders eerder vorige week. Het is nog niet bekend welke landen, indien het voorstel succesvol is, de openingswedstrijd en de finale zullen organiseren. Ook is nog niet bekend gemaakt hoeveel de landen in het evenement zullen moeten investeren. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug