Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië verbant luchtvaartmaatschappij LAN van vliegveld Buenos Aires

Datum : 22/08/2013
Land : Argentinië

Argentinië verbant luchtvaartmaatschappij LAN van vliegveld Buenos Aires

Luchtvaartmaatschappij LAN heeft van de Argentijnse autoriteiten 10 dagen gekregen om de hangar op het binnenlandse vliegveld van Buenos Aires te verlaten. De luchthavenautoriteiten geven aan dat de beslissing “in het nationale belang” was, maar lichtten dit niet toe.

LAN is de belangrijkste concurrent van de overheidsluchtvaartmaatschappij Aerolineas. Latam Airlines, de grootste Latijns Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, waar LAN deel van uitmaakt geeft aan dat LAN haar binnenlandse Argentijnse vluchten niet kan voortzetten als zij de hangar moet verlaten. De Argentijnse presidente Cristina Fernandez de Kirchner is in het verleden beschuldigd van het beschermen van overheidsbedrijven. 

De beslissing om LAN de hangar te doen verlaten is met verontwaardiging ontvangen door de luchtvaartmaatschappij, reisbureaus en vakbonden, die banenverlies vrezen. In de hangar werken 300 personen, het merendeel Argentijnen. LAN, dat Chileens-Braziliaans eigendom is, heeft in totaal 3.000 werknemers, 12 tot 14 vliegtuigen en vliegt op 14 bestemmingen binnen Argentinië. 

LAN Argentinië geeft aan dat het een huurcontract voor de hangar heeft dat doorloopt tot en met 2013. De woordvoerder van LAN gaf aan dat het bedrijf naar de rechter zal stappen om haar rechten af te dwingen. 

Bron : BBC Mundo, Clarín
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug