Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Argentinië verbolgen over uitspraken Cameron

Datum : 26/01/2012
Land : Argentinië

Argentinië verbolgen over uitspraken Cameron

Cristina Fernandez, president van Argentinië, heeft laten weten de uitspraken van de premier van Engeland aangaande de “koloniale houding” van Argentinië ten opzichte van de Falklandeilanden, scherp te veroordelen.

Tijdens het eerste publieke optreden van Fernandez sinds haar operatie. noemde ze de uitspraken van Cameron “nonsens”. In april van dit jaar is het dertig jaar geleden dat de Falklandoorlog begon.

“Ze proberen ons af te schilderen als slechteriken, gewelddadige types, en dat is ver bezijden de waarheid. Zo zijn we niet.” Camerons woorden hebben afgelopen week in Argentinië geleid tot een storm van verontwaardiging. Vrijdag was er een protestmars die eindigde bij de Britse ambassade, alwaar de Union Jack, de vlag van het Verenigde Koninkrijk, in de vlammen opging.

Cristina Fernandez zei dat mensen alleen onzin praten als ze geen inhoudelijke argumenten hebben. De kritiek in Argentinië geeft weer hoe sterk de Falklandeilanden leven in het bewustzijn van de Argentijnen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug