Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Argentinië ziet af van belastingen op wijn

Datum : 13/11/2017
Land : Argentinië

 Argentinië ziet af van belastingen op wijn

De Argentijnse regering heeft besloten af te zien van een voorgestelde belasting op wijn nadat wijnboeren hadden geklaagd dat deze maatregel de bedrijfstak ernstig zou benadelen, aldus de gouverneur van de provincie die de meeste wijn produceert.

President Mauricio Macri kwam terug op het voorstel om 10 procent belasting te heffen  op wijn en de belasting op champagne te verhogen na een ontmoeting met gouverneur Alfredo Cornejo van de provincie Mendoza.

Wijnproducenten in Argentinië, dat bekend staat om zijn Malbecs, hadden de potentiële impact van het voorstel op de verkoop afgekeurd terwijl ze worstelen om te herstellen van twee van hun kleinste oogsten in de recente geschiedenis.

“We begrijpen dat er naar ons is geluisterd”, liet Cornejo in een verklaring weten. “Macri heeft bevestigd dat de wijnbelasting niet naar het Congres gaat, dus het blijft op nul procent staan.” Wijnproducent Esteban Baigun, directeur van de Codorniu Group in Latijns Amerika, zei dat hij door de verklaring was opgelucht.

Anders dan bier, mineraalwater en frisdrank is Argentijnse wijn vrij van belasting. Wijnproducenten in het land, dat wereldwijd de zesde grootste producent is,stellen dat met heffing van belasting de binnenlandse consumptie die al afneemt nog verder zal dalen. Intussen leveren ze inspanningen om de export te stimuleren te midden van hoge inflatie en arbeidskosten.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug