Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Aristide terug naar Haïti

Datum : 18/03/2011
Land : Haïti

Aristide terug naar Haïti

Voormalig leider van Haïti Jean-Bertrand Aristide heeft Zuid-Afrika verlaten om terug te keren naar zijn land. Vanochtend komt hij aan in Port-au-Prince, twee dagen voor de presidentsverkiezingen. Aristide was Haïti ontvlucht na een opstand in 2004, maar zijn terugkeer wordt al weken voorbereid. De Verenigde Staten maken zich echter zorgen dat zijn terugkeer het land onstabiel zal maken. Recentelijk keerde ook een andere belangrijke ex-leider van Haïti, Jean-Claude “Baby-Doc” Duvalier, terug naar het land. Aristide geeft aan geen politieke rol meer te willen spelen.

In de presidentsverkiezingen strijden Mirlande Manigat en Michel Martelly tegen elkaar. De eerste verkiezingsronde verliep niet zonder problemen. Men vreest dat de terugkeer van Duvalier en Aristide deze verkiezingen zal overschaduwen. Aristide heeft nog steeds veel aanhangers in Haïti. Vorige maand gingen duizenden de straat op om hem te overtuigen terug te komen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug