Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Armoede neemt af, extreme armoede groeit

Datum : 16/12/2011

Armoede neemt af, extreme armoede groeit

Volgens de Economische Commissie voor Latijns Amerika en de Cariben (CEPAL) is de armoede in de regio tussen 1990 en 2010 met 17% afgenomen tot 31,4%, het laagste niveau in twintig jaar. Ruim twintig jaar geleden leefde nog bijna de helft van de bevolking in armoede.

Eind dit jaar zullen 174 miljoen inwoners van Latijns Amerika en de Cariben in armoede leven, drie miljoen minder dan in 2010. CEPAL signaleert in haar rapport “Panorama Social de América Latina 2011” dat de publieke uitgaven, vooral op het sociale gebied, de laatste twintig jaar aanzienlijk zijn gestegen.

De landen met de laagste uitgaven per hoofd van de bevolking (minder dan 300 U$ dollar) zijn Bolivia, Ecuador, Guatemala, Honduras, Nicaragua en Paraguay. Landen als Argentina, Brasil, Chile, Costa Rica, Cuba, Trinidad y Tobago en Uruguay geven ruim 1000 U$ dollar uit, vooral aan veiligheid en sociale bijstand.

Het slechte nieuws is dat de extreme armoede is toegenomen met 12,8%. Het gaat om 73 miljoen mensen, drie miljoen meer dan in 2010. Dit komt vooral door een prijsstijging van levensmiddelen. Honduras en Mexico zagen hun armoedecijfers aanzienlijk toenemen, met respectievelijk 1,7% en 1,5% .

 

Bron : Noticias Aliadas
Bookmark and Share


Terug