Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Armoede onder Latijns-Amerikaanse kinderen in de VS

Datum : 03/10/2011

Armoede onder Latijns-Amerikaanse kinderen in de VS

Volgens recent onderzoek vormen kinderen van Latijns-Amerikaanse immigranten in de Verenigde Staten economisch de minst welvarende groep . Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pew Hispanic Center, wijst uit dat in 2010 37,3 procent van de arme kinderen in de Verenigde Staten van Latijns-Amerikaanse afkomst zijn. In absolute cijfers gaat het om 6,1 miljoen kinderen die onder de armoedegrens leven. Vóór de economische recessie was de blanke Amerikaanse bevolking het grootste slachtoffer van armoede.

Momenteel is er sprake van 11,1 procent werkloosheid onder de Latijns-Amerikaanse immigranten tegenover het nationale gemiddelde van 9,1 procent. Voedselhulp opgezet door lokale kerken moet de Latijns-Amerikaanse armen voorzien van primaire levensbehoeften. Bisschop Carlos Paiva, werkzaam in een Lutherse kerk in hartje Los Angeles, stelt dat de gemiddelde leeftijd van de jongeren die aankloppen voor voedselhulp rond de tien jaar ligt.

Ook Michael Flood, medewerker van de Regionale Voedselbank in Los Angeles stelt dat gedurende hun zomerse lunchprogramma meer kinderen uit de Latijns-Amerikaanse gemeenschap aanwezig waren dan in de afgelopen jaren.

Bron : CNN
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug