Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Armoedebestrijding Peru

Datum : 31/01/2012
Land : Peru

Armoedebestrijding Peru

De Peruaanse regering heeft als voornaamste doel voor dit jaar een vermindering van de extreme armoede met 18 procent voor ogen. In 2016 dient de 38 procent armen te zijn verminderd tot 20 procent van de totale bevolking, zo meldde Carolina Trivelli, minister van Ontwikkeling en Sociale Integratie sinds oktober 2011.

Daarnaast dient de chronische ondervoeding van kinderen onder de leeftijd van vijf jaar af te nemen met 27 procent. Vandaag de dag is 50 procent van de kinderen in deze leeftijd chronisch ondervoed. Er zullentien nieuwe vestigingen van de controle- en adviesbureaus ten behoeve van de ontwikkeling van het kind worden geopend.

Ook staan er controlebezoeken aan 150.000 ouderen in zes verschillende deelstaten op de agenda. Om de hulp aan te bieden op de plek waar die nodig is, moet de onderlinge informatietoegang tussen verschillende diensten als sociale zekerheid en de zorg worden verbeterd. Ook dat staat nu bovenaan de lijst van aanpak.
 

Bron : El Peruano
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug